صفحه اصلی > معرفی مرکز 

در تعریف بانک جهانی و اجلاس جهانی غذا، دسترسی به غذای سالم عنصر اصلی امنیت غذایی است. بانک جهانی در سال 1996میلادی امنیت غذایی را به این شرح تعریف کرد" امنیت غذایی هنگامی وجود دارد که همه مردم هرزمان به غذای کافی، سالم و مغذی، دسترسی فیزیکی و اقتصادی داشته باشند و غذای قابل دسترسی نیازهای یک رژیم تغذیه ای سازگار با ترجیجات آن ها را برای یک زندگی سالم و پرنشاط برآورده کند". لذا، تضمین امنیت سلات مواد اولیه غذایی، از چالش های مهم و حیاتی در سلامت جامعه و یکی از محورهای اصلی توسعه و پرورش منابع انسانی کارامد محسوب می شود و پايبندي به دو مقوله ايمني و کيفيت غذا در شبکه تولید و توزیع مواد غذایی به عنوان یکی از دغدغه های اصلی جامعه، همواره مورد توجه متولیان امر سلامت و افکار عمومی بوده است. تجربه جهانی بیانگر این واقعیت است که لازمه حرکت به سمت ارتقای شاخص های امنیت و کیفیت مواد غذایی، بهره برداری از  مرجعیت علمی و فنی در نظام پایش کالاهای سلامت محوراست.  بنابراین وجود یک  نظام مراقبتی شفاف و ضابطه مند برای پایش سلامت مواد غذایی و بهداشتی و بهره برداری از اطلاعات حاصل از آن برای ایجاد بهترین روش ها برای حفظ ایمنی و کیفیت غذای سالم،  یکی از ضروریات نظام بهداشتی جامعه ما می باشد. به همین منظور،  مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی با هدف پاسخگویی به نیازهای اساسی پژوهشی در زمینه سلامت غذا، به همت اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و حمایت ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر محمد شکاری و معاونت محترم پژوهشی جناب آقای دکترعبدالعظیم نجاتی زاده فعالیت خود را با جذب اعضای  هیئت علمی در رشته های تخصصی علوم صنایع غذایی، داروشناسی، بیوشیمی و میکروب شناسی شروع کرد و برآنست که با بهره برداری از  مرزهای جدید دانش در زمینه سلامت غذا و دارو بهره برده و به جذب اعضای هیئت علمی و پژوهشگران در عرصه سلامت مواد غذایی بپردازد.

مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی در تاریخ 1395/9/28 موفق به کسب موافقت اصولی گردید.

اهداف مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی:

1- توسعه و بكارگيري دانش بشري در زمينه سلامت مواد اولیه غذایی 

2- انجام پژوهشهاي بنيادي اپيدميولوژيك و باليني در جهت اصلاح نظر ارائه خدمات بهداشتي درماني كشور به منظور جوابگويي به نيازهاي جامعه اسلامي

3- جمع آوري، تنظيم و طبقه بندي اسناد، مقالات و مدارك مربوطه و انتشار آنها

4- تربيت نيروي انساني محقق در زمينه سلامت مواد غذایی

5- ترغيب تشويق و بكارگيري محققين

6- كوشش درجلب توجه و همكاري مراكز تحقيقاتي و اجرائي مربوطه در داخل كشور

7- همكاري علمي با مراكز تحقيقاتي و آموزشي ساير كشورها و سازمانهاي بين‌المللي با رعايت قوانين و مقررات دولت جمهوري اسلامي ايران